Χαμίνι

26 July 2006

Πονάω κάθε φορά που κάτι χάνεται. Κάθε φορά που έρχεται ένα τέλος. Κάθε φορά που κάνοντας ένα βήμα μπροστά, κάτι μένει πίσω, κάτι που δεν έχει προοπτική ν’ ακολουθήσει, κάτι που θα βιώσει έναν κάποιο θάνατο…

Με πονάει όταν πεθαίνει οτιδήποτε αγκάλιαζα με αγάπη. Οτιδήποτε οικείο, ζεστό, φωτεινό, οτιδήποτε είχε κερδίσει την καρδιά μου. Αυτήν που σκίζεται όταν ανακαλύπτει, όχι πως κάτι έπαψε πια να υπάρχει, αλλά όταν, ανήμπορη να παρέμβει, παρακολουθεί το θάνατό του.

Κι όμως! Έτσι είναι η ελευθερία. Σκληρή και αδυσώπητη. Και πονάει… Όπως πονάει η μάνα όταν πρέπει ν’ αφήσει το στερνοπούλι της να πετάξει μόνο. Δεν ξέρω αν πονάει γιατί παύει πια να είναι δικό σου ή γιατί τότε πληγώνεται παράφορα ο εγωισμός και η αλαζονεία και ματώνει αυτή η παράλογη επιθυμία να εξουσιάζεις τα πράγματα της ζωής σου…

Γι’ αυτό, ακόμη και αν αυτό το κάτι χανόταν γιατί πέταξε πολύ πιο ψηλά από μένα, πιο κοντά στις δικές του επιθυμίες, πάλι σαν θάνατο θα το βίωνα. Και θα γελούσα και θα δάκρυζα μαζί!

5 Comments:

  • At 27 July, 2006 11:23, Blogger Lion said…

    Ναι ετσι ειναι. Γελιο και δακρυ μαζι.

    Καλη σου μερα.

     
  • At 27 July, 2006 21:24, Blogger mortaki said…

    Χαμίνι μου...μουλειψες...και σε ότι γράφεις βρίσκω λόγια της καρδιάς...έτσι είναι...πονάει...αλλά από την άλλη αξίζει τον κόπο...εε?

     
  • At 28 July, 2006 14:57, Blogger exilio said…

    Ο πόνος...γεννά ζωή μερικές φορές..

     
  • At 03 August, 2006 12:55, Blogger nicosmg said…

    Τι όμορφο post... ναι... ποναει... αλλα είναι μονόδρομος...

    "Ασ' το παραθυρο ανοιχτο σ' ολες τις καταιγιδές...
    Θα δεις στο φως μιας αστραπης οσα ποτε δεν είδες..."

     
  • At 05 August, 2006 14:00, Blogger Kallioph said…

    όχι μερικές φορές...
    είναι ο μόνος δρόμος..

     

Post a Comment

<< Home